Skoči na glavno vsebino

CELODNEVNI IZLET Z VLAKOM V ŠTANJEL

Konec meseca oktobra so se otroci iz skupine Rdeči baloni odpravili na nepozaben celodnevni izlet v slikovito vasico Štanjel. Otroci so imeli priložnost doživeti čarobno naravo, spoznati kulturno dediščino ter se podati na nepozabno doživljajsko pot po gozdni pustolovščini Škratji Kras.

Vse se je začelo zgodaj zjutraj, ko so otroci pričakovali prihod vlaka na železniški postaji Dornberk. Z nasmehih na obrazih so se vkrcali na vlak, ki jih je odpeljal na potovanje proti Štanjelu. Za mnoge otroke je bil to njihov prvi izlet z vlakom, zato so bili navdušeni in polni pričakovanj.

Po prihodu v Štanjel nas je čakal sprehod mimo čudovitega Štanjelskega gradu, ki ga poznamo po svoji bogati zgodovini in arhitekturi.

Najbolj vznemirljiv del izleta je bil obisk gozdne doživljajske poti Škratji Kras. Otroci so se podali v gozd in se srečali s številnimi naravnimi presenečenji ter skritimi lesenimi škratki. Na poti so spoznali naravne pojave, se igrali na gozdnih igralih in raziskovali skrivnostne gozdne poti. Pri vsakem najdenem škratku so prejeli tudi štampiljko, ki so jo previdno odtisnili na svoj kartonček. Vmes smo si seveda vzeli čas tudi za kosilo, ki smo ga pojedli kar na kraškem travniku.

Po napornem, jesenskem, izjemno zabavnem dnevu, smo se peš odpravili nazaj na vlak in se vrnili v vrtec Dornberk, polni nepozabnih spominov in vtisov.

Zapisala: Monika Uršič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost