Skoči na glavno vsebino

Tačke pomagačke na obisku

Tako v Vrtcu Dornberk kot v Vrtcu Prvačina smo imeli poseben obisk. Obiskali so nas trije pari terapevtskih psov s svojimi vodnicami.

Vsak oddelek otrok je obiskal en par in preko obiska smo se veliko naučili – od tega, kako pristopiti do psa, kako mora lastnik skrbeti za psa, kako vse ga mora negovati, kako poteka šolanje psov …

Otroke iz skupine Zeleni in Rumeni baloni ter Zvezdice je obiskal terapevtski pes po imenu Lars z vodnico Tamaro. Otroke iz skupine Modri baloni in Mavrice je obiskal kuža po omenu Primus in vodnica Damijana. V skupino Rdečih balonov in Sončkov pa je prišla gospa Sonja, skupaj s terapevtsko psičko Tiso.

Otroci so bili nad predstavljenimi triki navdušeni, pse so z veseljem in srčno sprejeli. Radi so se preizkušali v česanju dlake, jih hranili s priboljški, jim postregli z vodo in se skupaj sprehodili po igralnici. Nekateri otroci so danes pogumno stopili do kužka in premagali strah. Za konec smo psu, vodički in celotnemu društvu Tačke Pomagačke v zahvalo ob spremljavi ukulela glasno zapeli še pesem Kuža pazi in jim veselo pomahali v slovo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost