Skoči na glavno vsebino

OTVORITEV KNJIGOBEŽNICE

Strokovne delavke Vrtca Dornberk smo z namenom spodbujanja bralne pismenosti prišle na idejo, da bi v Dornberku postavili Knjigobežnico.

Kaj je to »Knjigobežnica«?

Knjigobežnica je na javnih mestih postavljena knjižna omarica, ki je pogosto podobna ptičji hišici. V njej domujejo knjige, ki jih tam vzameš ali odložiš. Bralci Knjigobežnico uporabljajo po principu »oddaj eno, vzemi eno«. V oddani knjigi pa lahko pustite tudi sporočilo, ki bo nekomu polepšalo dan.

Ideja je bila hitro udejanjena – pomoč pri tem sta nam nudila naša hišnika, ki sta hišico izdelala. V sodelovanju s KS smo se dogovorili za mesto postavitve.

Tako smo v mesecu februarju, v sklopu slovenskega kulturnega praznika, otvorili prvo Knjigobežnico. Na kulturni dogodek smo povabili stare starše otrok, ki obiskujejo vrtec. Zbrali smo se pred vrtcem in se skupaj odpravili do trga pred cerkvijo, kjer je postavljena. Obiskovalce sta s svojim nagovorom najprej pozdravili pomočnica ravnateljice za vrtec, ga. Marjana Turk in šolska knjižničarka ga. Edica Klanjšček Schlegel. Sledil je nastop otrok, slavnostni prerez traku, nato pa smo hišico napolnili s prvimi knjigami. Druženje s starimi starši se je po dogodku nadaljevalo v vrtcu.

Želimo si, da bi postavljena knjigobežnica zares zaživela – zato vse vabimo k njeni uporabi.

Zapisala: Ornela Nikić

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost