Skoči na glavno vsebino

Jesensko druženje s starimi starši

V sklopu Tedna otroka smo v naš vrtec povabili stare starše. Po krajšem nastopu vnučkov, smo stare starše povabili, da se nam pridružijo po igralnicah. Skupaj smo ustvarjali na temo »Jesen«, izdelke pa uporabili za okrasitev vrtca.

Otroci iz skupine Modri baloni so ustvarjali jesenske okvirje in viseče mobile. Izdelovali so jih iz naravnega materiala, ki so ga skupaj z otroki nabrali na sprehodu. Prav tako so jesenske plodove za likovno delavnico uporabili pri Zelenih balonih in izdelali čisto svoje jesensko drevo. Ob zaključku druženja so otroci skupaj z vzgojiteljicama naše goste pogostili s potico, ki so jo dan prej spekli v vrtcu. V skupini Rumeni baloni so izdelovali jesenske venčke. Že nekaj dni prej so z otroki odtisnili dlani, ki so postale barvni jesenski listki. Izdelali so še ježke in skupaj sestavili čudovite jesenske venčke. Pri najstarejših Rdečih balonih so prav tako oblikovali jesenske venčke (iz jesensko obarvanih drevesnih listov), izdelovali papirnata jabolka in odtiskovali jabolka in hruške (za dekorativne kozarce marmelade).

Delavnice pa niso predstavljale zgolj izdelovanja in ustvarjanja. Preko pogovorov in druženja smo bogatili medsebojne stike, se spoznavali in osnovali ideje na vnovična druženja oziroma srečanja.

Rečemo lahko, da je bilo naše druženje kratko, ampak sladko. In zagotovo ga bomo še kdaj ponovili.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost