Skoči na glavno vsebino

PLAVALNI TEČAJ ZA ŠOLOOBVEZNE OTROKE IZ VRTCA DORNBERK IN PRVAČINA

V tednu od 20. do 24. novembra 2023 smo se v obeh vrtčevskih enotah z veseljem podali na nepozabno plavalno dogodivščino, katere so se udeležili šoloobvezni otroci iz skupin Sončki in Rdeči baloni. Plavalni tečaj je potekal v notranjem bazenu v Novi Gorici, kjer smo skupaj spoznavali radosti vode, izboljševali plavalne veščine in ustvarjali trajne spomine.

Da bi izkoristili priložnost za celostni razvoj otrok, smo poleg plavanja organizirali tudi raznolik program zunaj bazena. V ponedeljek smo se veselo gibali na igralih v centru mesta Nova Gorica, v torek smo obiskali gasilsko postajo Nova Gorica, kjer so otroci spoznali delo gasilcev in se seznanili s pomenom požarne varnosti. Sredi tedna smo raziskovali svet literature in obiskali centralno enoto Goriške knjižnice Franceta Bevka, kjer nas je prijazna knjižničarka popeljala skozi čarobni svet knjig za otroke. Obiskali smo tudi policijsko postajo Nova Gorica, kjer so otroci spoznali vlogo in odgovornosti policistov, ter si pri zdravstvenem domu v Novi Gorici ogledali nabiralnik zobne miške Zare. Teden smo zaključili s sladkim presenečenjem – toplim in zelo okusnim kakavom.

Osrednji del tedna pa je nedvomno bil tečaj plavanja v bazenu. Otroci so pod budnim očesom izkušenih učiteljev plavanja izboljševali svoje plavalne veščine, pridobivali samozavest in uživali v vodnih radostih. Pokazali so odličen napredek pri usvajanju osnov plavanja, veselje do skupinskega sodelovanja, seznanili pa so se tudi z osnovnimi pravili za varnost v in ob vodi.

Zahvaljujemo se učiteljem plavanja iz Vaterpolo kluba, ki so s svojim strokovnim pristopom poskrbeli za varno učenje in veselje otrok v vodi. Hvala tudi Javnemu zavodu za šport Nova Gorica, ki nam je omogočil uporabo svojih kopaliških prostorov, ter občini, ki je s svojo finančno podporo omogočila izvedbo plavalnega tečaja. Posebna zahvala gre tudi staršem, ki so s svojim zaupanjem in podporo omogočili, da so se otroci lahko brezskrbno potapljali v svetu vodnih doživetij.

Otroci so s polnimi srci, nasmehi na obrazih ter izboljšanimi gibalnimi sposobnostmi zaključili ta nepozaben teden. Veselimo se nadaljnjih priložnosti za skupna doživetja in učenje!

Zapisala: Lara Martinčič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost