Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČEK PREDŠOLSKE BRALNE ZNAČKE

V četrtek, 16. 5. 2024, smo se šoloobvezni otroci skupin Sončki in Rdeči baloni z veseljem udeležili posebne prireditve v knjižnici, kjer smo obeležili zaključek predšolske bralne značke. Prireditev je bila izjemno zanimiva in poučna, saj nam je knjižničarka predstavila priznani goriški ustvarjalki – pisateljico Aljo Furlan in ilustratorko Polonco Leban Grmek.

Pisateljica in ilustratorka sta za nas pripravili posebno presenečenje – kamišibaj predstavo z naslovom “Pesnikova risba”. Otroci smo z navdušenjem prisluhnili njuni pripovedi in z zanimanjem spremljali čudovite ilustracije. Kamišibaj je otroke popolnoma očaral in v njih prebudil domišljijo ter ustvarjalnost.

Po končani predstavi smo se vsi skupaj poveselili ob otroških pesmih in plesih. Veselje in smeh sta napolnila knjižnico, ko smo plesali in prepevali priljubljene otroške pesmi. Vsak otrok je prejel tudi priznanje za sodelovanje v bralni znački, kar je bilo posebno doživetje za vse nas. Tako smo zaključili še eno leto polno bralnih dogodivščin in se že veselimo naslednjih izzivov, ki nam jih bodo prinesle knjige.

Zaključek bralne značke nas je opomnil, kako pomembne so knjige v našem življenju. Knjige nas popeljejo v nove svetove, širijo naša obzorja in bogatijo našo domišljijo. Naj nas knjige še naprej spremljajo na naši poti in nam pomagajo odkrivati čarobnost sveta, ki nas obdaja. S knjigo v roki lahko dosežemo vse, kar si zamislimo, in se podamo na nepozabne avanture.

Prireditev je bila čudovita izkušnja, ki je otroke spodbudila k nadaljnjemu branju in uživanju v svetu zgodb ter ilustracij. Zahvaljujemo se knjižničarki, pisateljici in ilustratorki za nepozabno dopoldne.

Zapisala: Lara Martinčič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost